AFSCHEID

Als een welkom en een afscheid samen gaan 

Een geboorte en de dood zijn heel aangrijpend. Het is heel verdrietig als een begin en een einde van een leven samen komen te vallen in een welkom en een afscheid. Ook als iemand alle mijlpalen van het leven heeft gekend liggen geluk en verdriet dicht bij elkaar evenals verbijstering, ongeloof, leegte en trots en bewondering. Het nemen van afscheid van het leven maakt diepe indruk en ontroerd.

Om herinneringen te maken en om te herinneren

Foto’s zijn de meest tastbare en kostbare herinneringen en helpen de herinnering vast te houden wanneer deze dreigen te vervagen. Mooie foto’s waarop liefde en verdriet te zien is maar ook details van het moment geven troost, erkenning en helpen bij de verwerking. Een herinneringsreportage is mogelijk op het moment dat je weet dat een afscheid nadert en vindt plaats in je eigen omgeving.  Je hoeft echt niet te poseren want het moment draait om het leven wat je nu nog kunt vasthouden, om jullie samenzijn, het hebben van een mooie dag en om grote en kleine gebaren. Ik leg voor jullie vast wat jullie moeten gaan loslaten.

Uitvaartreportage

Een afscheidsreportage wordt ook gemaakt wanneer het afscheid werkelijk daar is bij de uitvaart. Een uitvaartreportage laat beelden en details zien die misschien langs je heen zijn gegaan. Je kunt zien wie er aanwezig waren en je steunden. De beelden zijn het enige tastbare wat overblijft na deze dag.

Ik ga tijdelijk met je mee op reis op het moment dat je het meest kwetsbaar bent. Ik voel mee, leef mee maar begeef me met gepaste afstand op de achtergrond. Mijn aanwezigheid is onopvallend, discreet en op het juiste moment op de juiste plek. Ik aanschouw wat er in het moment gebeurt en leg die glimlach vast die toch nog doorbreekt, de traan die ontstaat uit liefde, een steunende arm om je schouder en die details waar aandacht aan is besteed.

Een reportage om herinneringen te maken en vast te houden kost €475,-

Een reportage van de dag van het afscheid tijdens de uitvaart is mogelijk vanaf €450,- (dit is voor een minimale afname van 2 uur fotografie).

In een telefonisch gesprek kunnen we bespreken wat je wensen zijn, de mogelijkheden en de de duur van het afscheid. In het gesprek merk je ook of die belangrijke "klik" er is.

Een herinneringsreportage of een reportage van de dag van de uitvaart bestaat uit minimaal 30 foto's waarbij een tastbaar product belangrijk is.  Naast dat je de hele reportage op USB stick ontvangt zit er standaard in de prijs een gepersonaliseerd fotoalbum van 15 bij 20 cm (10 spreads) waarin de mooiste foto's in verhaalvorm zijn weergegeven. Tegen meerprijs kan er gekozen worden voor een groter album of voor extra spreads.