Fotografie en prijzen

AUKE fotografeert brengt geboorte, zwangerschap, newborn, afscheid en het normale dagelijkse leven in beeld. Schoonheid van het beeld ontstaat doordat echte momenten in beeld worden gebracht waarin oerkracht, rauwheid en onvoorwaardelijke liefde te zien is.

GEBOORTE

Een geboortereportage is een prachtig en respectvolle documentatie van één van de meest bijzondere dagen uit je leven. Het vertelt het verhaal van de geboortedag van je kindje met alle momenten die daarbij horen. Hoe je de weeën opvangt, de emoties, de steun van je partner en de eerste momenten samen met je kindje. Denk bijvoorbeeld aan de controles, het aankleed moment en de eerste voeding.
Een geboortereportage geeft je een tastbare herinnering en laat je met een lach of een traan terug denken aan het moment. De foto's kunnen dienen als houvast, dragen bij aan de verwerking en laten zien wat je mogelijk is ontgaan.

Geplande keizersnede

Voor veel vrouwen is het een teleurstelling wanneer zij niet spontaan mogen bevallen en een keizersnede nodig is om haar kindje geboren te laten worden.

Een geplande keizersnede beleef je onder plaatselijke verdoving. Een keizersnede ondergaan en wachten op het moment dat je je kindje te zien krijgt is spannend en gaat samen met heftige emoties. En hoewel het steeds vaker mogelijk is om mee te kijken terwijl je kindje geboren wordt gaat er veel langs je heen. Dit door de emoties maar ook doordat je buik is afgeschermd met een doek en er veel mensen om je heen staan die jou en je kindje hulp verlenen.

DAY IN THE LIFE

Bij "Day in the life" fotografie wordt de focus gelegd op het moment en het vastleggen van het normale, dagelijks maar juist daarom bijzondere leven. Een day in the life reportage is een uniek journalistiek document van jouw gezinsleven. Alle momenten van de dag, de dynamiek, interacties en activiteiten worden vastgelegd en vormen een verhaal.

ZWANGER

Negen maanden… ze zijn zo voorbij. Een zwangerschapsreportage plan ik meestal tussen de 32 en 37 weken zwangerschap maar eerder of later mag natuurlijk ook.
We gaan foto's maken op een door jou uitgekozen locatie. Dat kan bij jou thuis zijn, op de hei, een industrieterrein...waar je maar wilt en op zo'n manier dat het bij jou past. De zwangerschapsreportage gaat om jou, wie jij bent samen met je prachtige buik. Maar ook je partner of eventuele andere kinderen kunnen mee op de foto.

JUST BORN

Wil je de geboorte van je kindje niet vastgelegd hebben maar wel de aller eerste momenten samen met je baby dan kun je kiezen voor een justborn reportage. Een justborn reportage vindt in de eerste 48 uur na de geboorte van je baby plaats. Ik kom bij jullie thuis of in het ziekenhuis en bekijk van een afstand wat er in het moment gebeurt en leg dat vast.

NEWBORN

Je kunt van mij een lifestyle newborn reportage verwachten. Dus zo min mogelijk geposeerd en gekunsteld maar in een ongedwongen sfeer, zo puur mogelijk, met natuurlijk licht, in het moment en bij jou thuis. Je bedenkt alledaagse momenten die je vastgelegd wil hebben zoals een voedingsmoment, het knuffelen of het badritueel. Je krijgt van mij verschillende reeks foto’s met close-ups, totaalbeelden en foto’s van je baby apart maar ook van jullie samen.

POSTPARTUM en MOTHERHOOD

Een postpartum fotoreportage is een ode aan je moederlijf, aan je verbondenheid met je newborn waarbij de foto's kracht en kwetsbaarheid laten zien en waarbij de beelden rauw zijn maar ook zachtheid uitstralen.
Bij een motherhood fotoreportage staat de liefde tussen jou en je newborn centraal. Liefde, geborgenheid, (veel of weinig) naaktheid en kracht zijn te zien en vormen je herinnering aan deze prachtige periode.

AFSCHEID

Als een welkom en een afscheid samen gaan 

Een geboorte en de dood zijn heel aangrijpend. Het is heel verdrietig als een begin en een einde van een leven samen komen te vallen in een welkom en een afscheid. Ook als iemand alle mijlpalen van het leven heeft gekend liggen geluk en verdriet dicht bij elkaar evenals verbijstering, ongeloof, leegte en trots en bewondering. Het nemen van afscheid van het leven maakt diepe indruk en ontroerd.