Geplande keizersnede

Voor veel vrouwen is het een teleurstelling wanneer zij niet spontaan mogen bevallen en een keizersnede nodig is om haar kindje geboren te laten worden.

Een geplande keizersnede beleef je onder plaatselijke verdoving. Een keizersnede ondergaan en wachten op het moment dat je je kindje te zien krijgt is spannend en gaat samen met heftige emoties. En hoewel het steeds vaker mogelijkheid is om mee te kijken terwijl je kindje geboren wordt gaat er veel langs je heen. Dit door de emoties maar ook doordat je buik is afgeschermd met een doek en er veel mensen om je heen staan die jou en je kindje hulp verlenen.

In ziekenhuizen gelden strikte regels met betrekking tot hygiëne en protocollen. Een geplande keizersnede kan ik fotograferen mits het ziekenhuis hier toestemming voor geeft.  Dit vraagt om afstemming maar gelukkig ben ik al in verschillende ziekenhuizen op de ok toegelaten.

Wil je graag een reportage van je geplande keizersnede dan plannen we eerst een kennismakingsafspraak. We bespreken je wensen, wat je kunt verwachten en welke regels er gelden op een ok. Als na dit gesprek blijkt dat het vertrouwt voelt om door mij de geboorte van je kindje middels keizersnede vast te laten leggen maken we verdere afspraken.

Ik fotografeer de momenten voor, tijdens en na de keizersnede op de ok. Nadat je klaar bent op de ok ben ik nog zo'n 1 a 2 uur aanwezig om ook die momenten vast te leggen. De reportage is inclusief kennismakingsgesprek, reis-, en parkeerkosten, 60 tot 100 digitale foto's in kleur en/of zwart wit in hoge resolutie op een USB stick en een minialbum met 12 lay flat pagina's/ 6 spreads van een mooie, dikke kwaliteit papier.

Een reportage van een keizersnede is natuurlijk mooi in de vorm van een album waardoor het een tastbaar product wordt. Tegen meerprijs kan gekozen worden voor  een andere maat album, personalisatie, de kleur en materiaal van de cover en voor extra pagina's. Ik geef het album op zo'n manier vorm dat het geboorteverhaal van jullie kindje verhalend wordt weergegeven en het album een mooie lay-out heeft. Voordat ik het album bij de leverancier in productie laat gaan krijg je eerst een preview te zien.