Geplande keizersnede

Voor veel vrouwen is het een teleurstelling wanneer zij niet spontaan mogen bevallen en een keizersnede nodig is om haar kindje geboren te laten worden.

Een geplande keizersnede beleef je onder plaatselijke verdoving. Een keizersnede ondergaan en wachten op het moment dat je je kindje te zien krijgt is spannend en gaat samen met heftige emoties. En hoewel het steeds vaker mogelijk is om mee te kijken terwijl je kindje geboren wordt gaat er veel langs je heen. Dit door de emoties maar ook doordat je buik is afgeschermd met een doek en er veel mensen om je heen staan die jou en je kindje hulp verlenen.

In ziekenhuizen gelden strikte regels met betrekking tot hygiëne en protocollen. Een geplande keizersnede kan ik fotograferen mits het ziekenhuis hier toestemming voor geeft.  Sommige ziekenhuizen werken met een select groepje geboortefotografen samen d.m.v. een contract. Het vraagt dus altijd om afstemming maar gelukkig ben ik al in verschillende ziekenhuizen op de OK toegelaten. Met het Elkerliek ziekenhuis in Helmond,  het Laurentius ziekenhuis in Roermond, Het Maxima MC ziekenhuis in Veldhoven, het SJG Weert, het Zuyderland in Heerlen en het UMC+ in Maastricht heb ik zelfs een contract om als één van de weinigen op de OK te mogen fotograferen. Omdat ik aangesloten ben bij de DuPho ben ik ook in veel andere ziekenhuizen welkom zoals het Radboud in Nijmegen of Bernhoven in Uden.

Wil je graag een reportage van je geplande keizersnede dan plannen we eerst een kennismakingsafspraak. We bespreken je wensen, wat je kunt verwachten en welke regels er gelden op een OK. Als na dit gesprek blijkt dat het vertrouwd voelt om door mij de geboorte van je kindje middels keizersnede vast te laten leggen maken we verdere afspraken.

Ik fotografeer de momenten voor, tijdens en na de keizersnede op de OK. Nadat je klaar bent op de OK ben ik nog zo'n 1 a 2 uur aanwezig om ook die momenten vast te leggen. De reportage is inclusief kennismakingsgesprek, 60 tot 100 digitale foto's in kleur en/of zwart wit in hoge resolutie op een USB stick en een harmonica boekje met een selectie van de mooiste foto's.
Exclusief:
- Eventuele parkeerkosten
- Reiskosten vanaf 15 km van Haelen a 35ct/km
- Standby staan. Het is geen zekerheid dat je kindje kan wachten op de geplande datum. Wil je dat ik standby sta dan geldt het pakket en het tarief horende bij een geboortereportage.

Een reportage van een keizersnede is natuurlijk mooi in de vorm van een album waardoor het een tastbaar product wordt. Tegen meerprijs kan gekozen worden voor  een andere maat album, personalisatie, de kleur en materiaal van de cover en voor extra pagina's. Ik geef het album op zo'n manier vorm dat het geboorteverhaal van jullie kindje verhalend wordt weergegeven en het album een mooie lay-out heeft. Voordat ik het album bij de leverancier in productie laat gaan krijg je eerst een preview te zien.