Hallo! Leuk dat je mijn pagina bezoekt!

Mijn naam is Auke van de Kerkhof en ik woon in Haelen (vlakbij Roermond) samen met mijn kinderen en partner.
17 Jaar geleden ben ik mijn carrière begonnen als beeldend therapeut. Tijdens de behandeling komt iedere cliënt met zijn of haar levensverhaal, emoties, gedachten, problemen en gedragingen en zet dat om in beeld om te begrijpen, om inzicht te krijgen, om te veranderen en om te verwerken. Dit jaar is het laatste jaar dat mijn praktijk bestaat omdat ik me volledig op de fotografie heb gestort en met name op geboortefotografie.
Want ook ik vertel graag verhalen. In beeld en specifiek d.m.v foto’s. Ik vind het fantastisch om herinneringen vast te leggen. Niet alleen die van mijzelf maar juist die van anderen. Hierbij heb ik een fascinatie voor details, het verhaal en de sfeer wat een beeld je kan vertellen.
Maar ik ben ook nostalgisch en zoals dat in de psychologie heet…ik heb iets teleologisch. Ik hecht waarde aan iets tastbaar, iets waarop ik terug kan pakken, om te voelen en om verbonden te zijn. Ik vind het heerlijk en bijzonder om een duik te mogen nemen in iemand zijn of haar leven, daar waar levensveranderende gebeurtenissen samen gaan met emoties en kwetsbaarheid, waarbij ik mag aanschouwen wat er gebeurt. Ik hoop bij mijn klant iets waardevols achter te laten waarin zij dat zien wat woorden niet kunnen zeggen. Waarbij de beelden weer doen herinneren, als houvast kunnen dienen, om te kunnen verwerken, om te zien wat eerder niet gezien is of waarbij met een glimlach of een traan aan terug gedacht kan worden.

Mijn professie

Ik ben er trots op dat ik het Keurmerk Geboortefotograaf draag, lid ben van Geboortefotografen.com en de Dupho.
Het keurmerk, de vakgroep en de Dupho streven er naar om een betrouwbare en onafhankelijke samenwerking te bevorderen tussen zorgverleners en professionele geboortefotografen. Het is een erkenning voor mijn professionaliteit waarbij ouders en zorgverleners direct kunnen zien dat zij te maken hebben met een getoetste, verzekerde en ervaren, professionele geboortefotograaf. Zorgverleners kunnen er vanuit gaan dat ik weet welke werkhouding ik dien aan te nemen in een verloskamer en/of operatiekamer en kunnen erop vertrouwen dat ik rekening houd met het privacybeleid van een ziekenhuis of verloskundige praktijk.
Wil je meer weten over het keurmerk, de vakgroep of de Dupho kijk dan eens op:
htttps://keurmerkgeboortefotografie.nl
https://www.dupho.nl/fotograaf/AukeKerkhof
https://geboortefotografen.com