Ik ben Auke van de Kerkhof

Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt! Samen met mijn partner en twee kinderen woon ik in Haelen. Een dorpje in het Noorden van Limburg, tussen Roermond, Venlo en Weert en op de grens van Brabant en Limburgs België en niet zo ver van Gelderland.
Fotograferen, laten zien wat woorden niet kunnen zeggen en gebeurtenissen in het leven van mensen fascineert me. Ik vertel graag verhalen...in de vorm van beelden en foto's en in het bijzonder over het leven, liefde en geboorte en afscheid.

Fotograferen  is altijd onderdeel geweest van mijn leven. Ik kocht mijn eerste analoge spiegelreflexcamera in 2000 en een aantal jaren later liet mijn vader, na zijn overlijden, mij zijn digitale camera na.

Mijn fascinatie voor details, het verhaal en de sfeer wat een beeld je kan vertellen zie je terug in mijn foto's. Ik ben nostalgisch en  heb iets teleologisch… Ik hecht waarde aan  iets tastbaars, iets waarop ik terug kan pakken en kijken om te herinneren, om te voelen en om verbonden te zijn. Ik geef graag betekenis en  erkenning aan die momenten die er toe doen of er toe gedaan hebben.

Op een subtiele manier  stap ik iemands leven in om daar sfeervolle en eerlijke beelden te maken van mooie momenten maar ook van ingrijpende gebeurtenissen. Dit met persoonlijke aandacht in een ongedwongen sfeer waarbij ik werk met natuurlijk licht. Ik hoop iets waardevols achter te laten waarin dat te zien is wat woorden niet kunnen zeggen. Alledaagse maar ook bijzondere beelden die doen terugdenken aan het moment. Beelden waarin dynamiek en emotie zichtbaar is. Beelden om te herinneren, die als houvast kunnen dienen, om te kunnen verwerken, om te zien wat eerder niet gezien is of om met een glimlach of een traan aan terug te denken.

Keurmerk geboortefotografie

Wat ben ik er trots op dat ik het Keurmerk Geboortefotograaf toegekend heb gekregen!
Stichting Keurmerk Geboortefotografie streeft er naar om een betrouwbare en onafhankelijke samenwerking te bevorderen tussen zorgverleners en professionele geboortefotografen. Het Keurmerk is een erkenning voor mijn professionaliteit waarbij ouders direct kunnen zien dat zij te maken hebben met een getoetste, professionele geboortefotograaf. Zorgverleners kunnen er vanuit gaan dat ik weet welke werkhouding ik dien aan te nemen in een verloskamer en/of operatiekamer en kunnen erop vertrouwen dat ik rekening houd met het privacybeleid van een ziekenhuis of verloskundige praktijk en de privacy van het personeel.
Meer informatie over Stichting Keurmerk Geboortefotografie vind je op: htttps://keurmerkgeboortefotografie.nl

Still fotografie

Voor Stichting Still werk ik als vrijwilliger. Zo'n twee keer in de maand word ik opgeroepen om voor ouders en gezinnen een laatste reportage te maken van hun veel te vroeg geboren, ernstig zieke of al overleden kind.  Of voor kinderen die een ouder voor de rest van hun leven gaan missen. Geluk, liefde, pijn, verdriet en een welkom en een afscheid komt allemaal samen in één moment.

Stichting Still

Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van een ernstig ziek kind of ouder. Daarnaast verzorgt ze de fotografie van stervende of overleden baby’s kort nadat ze geboren zijn. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving.
Lees meer over Stichting Still op hun website